در این مقاله قرار است با برخی از مفاهیم پایه و اولیه در بازار فارکس آشنا شویم با ما همراه باشید.
Symbol: سیمبل به معنای نمادهایی است که در مارکت های مالی آن هارا معامله می کنیم. در مارکت فارکس ما جفت ارزها را داریم. همانطور که در مقاله قبل به آن اشاره شد نماد یا سیمبل آن ها از ترکیب و اختصار نام و ارز رسمی آن کشور گرفته شده است. به عنوان مثال ارز یورو و دلار آمریکا با نماد EUR/USD در فارکس شناخته می شود.
برای آشنایی بیشتر با نماد ها و جفت ارزها اینجا کلیک کنید.
Price: به معنی قیمت فعلی نماد یا سیمبل مورد نظر می باشد.
Bid Price: در تمام بازار ها همیشه دو نرخ یا قیمت برای خرید و فروش وجود دارد که Bid در فارکس قیمت فروش است.
Ask Price: قیمت خرید در بازار فارکس با Ask شناخته می شود. قیمت فروش یا Bid از قیمت خرید یا Ask کمتر است. اگر بخواهیم یک مثال ساده برای این دو مفهوم بزنیم زمانی که بخواهیم در صرافی دلار معامله کنیم اگر نرخ خرید لحظه آن فرضا 20 هزار تومان باشد برای فروش نرخ آن کمتر مثلا 19/800 می باشد که معمولا در بیشتر معاملات این اختلاف خرید و فروش وجود دارد.
Spread: به اختلاف قیمت خرید (Ask) و فروش (Bid) در بازار فارکس اسپرد می گویند.
Trade: این واژه به معنای معامله کردن و معاملاتی که انجام شده است می باشد. پس هر معامله ای در بازار های مالی انجام می شود را ترید (TRADE) می گویند.
Trader: به افرادی که در بازارهای مالی فعال هستند و معامله انجام می دهند Trader (معامله گر) می گویند.
Buy: این واژه به معنای “خریدن” می باشد زمانی که در بازارهای مالی بین الملل مثل فارکس و ارزدیجیتال قصد انجام معامله خرید نمادی را داشته باشیم از گزینه Buy استفاده می کنیم.
Sell:در مقابل عمل خرید “فروش” را داریم و زمانی که در بازارهای مالی قصد فروش نمادی را داشته باشیم از Sell استفاده می کنیم.
Close: از آن جایی که بازارهای مالی بین المللی دوطرفه هستند زمانی که بخواهیم چه معاملات خرید (Buy) یا فروش (Sell) خود را ببندیم از گزینه Close که به معنای بستن هست استفاده می کنیم.
Instant Execution: زمانی که بخواهیم معامله ای را بطور دستی و با قیمت لحظه ای باز کنیم از این گزینه استفاده می شود که معامله شما آنی سریع انجام خواهد شد.
Pending Orders: زمانی که بخواهیم معامله یا پوزیشن خود را در قیمت مشخصی انجام دهیم که هر زمان به آن قیمت رسید برای ما بخرد یا بفروشد از گزینه های Pending Orders می توانیم سفارش های Buy و یا Sell خود را تنظیم نماییم.
انواع پوزیشن های Pending Orders
در این قسمت انواع معاملاتی که در Pending Orders وجود دارد را قرار است توضیح دهیم.
Buy Stop: زمانی که در جهت یک روند بای می خواهیم در قیمتی بالاتر خرید کنیم میتوانیم با فعال کردن Buy Stop در Pending Orders به بروکر این دستور را بدهیم که هر زمان قیمت به آن نقطه رسید سفارش خرید مارا فعال کند.
برای مثال نفت در یک روند صعودی قرار دارد و قیمت فعلی آن 50 دلار است و طبق تحلیل ما این روند ادامه دار خواهد بود و میدانیم اگر به قیمت 55 دلار برست میتواند به سمت بالاتر حرکت کند پس با استفاده از Pending Orders و با انتخاب گزینه Buy Stop بر روی قیمت 55 دلار سفارش خرید میگذاریم که هر زمان به آن رسید برای ما بخرد.